•  Eger tűzön-vízen át – egy festői kiváros kalandos története

  tuzon-vizen
  Ki gondolná, hogy a ma ismert gyönyörű barokk kisváros, Heves megye ékszerdoboza történetének kezdete óta számtalan viszontagságon ment keresztül? A közismert török veszedelem mellett a város lakóinak meg kellett küzdenie az időről időre kiöntő Eger patak vizével, a sorozatban hatalmas károkat okozó tűzvészekkel, a filoxérával és persze sok belső viszállyal, melyek ellenére az egykori püspöki székhely ma is elragadóan szép és varázslatos hangulatú hely.
   
 •  Terítéken Eger – gasztrotörténeti séta sok finomsággal

  gasztro
  Hallottak már a híres „egri víz”-ről? Hát a helyiek egyik kedvenc csemegéjéről a békadesszertről? Vajon tudják-e, hogy milyen ételeket ettek az egykori érseki központ egyházi méltóságai és mi jutott a várvédő katonáknak? Mindezt elmeséljük!
   
 •  Szerelem az egri csillagok alatt – romantikus városi séta Eger évszázados történetén át

  szerelem
  Eger igazi szerelmes város. Romantikus utcácskái, meghitt szegletei andalgásra csábítják a párokat - és most minket is! Kétórás városi sétánkon megidézzük Eger leghíresebb szerelmespárját Vicuskát és Gergőt - Gárdonyi regényének halhatatlan hőseit. Meglessük, hogy hol randevúztak a szép egri lányok és délceg udvarlóik, de a város rosszhírű házairól is szót ejtünk majd.