• IMG_20160813_145919
  • IMG_20160823_235731
  • IMG-20160823-WA0007

This is Melbourne Too
Elérhetőség: 1031 Budapest, Záhony utca 7. | +36 1 400 6982
https://www.facebook.com/thisismelbournetoo
Nyitvatartás: H-P: 07-18-ig, Szo-V: 09-17-ig

Biciklivel Ausztráliába

Ha valaki a Római partra vagy a Dunakanyarba tart bringával, annak jó szívvel ajánljuk a távoli Ausztrália egyik hangulatos szegletét. A Graphisoft Parkban található, This is Melbourne Too névre hallgató újhullámos kávézó ugyanis tökéletes hely arra, hogy az ember hosszasan bámuljon csak úgy maga elé vagy épp ellenkezőleg; barátaival felpörgesse magát a különleges kávékínálatból választva valamit. Hogy mindkettőre van lehetőség és igény is, azt mutatja a tavaly nyílt kávézó közönsége is: a környék irodistái, az IBS-be járó diákok, az erre túrázó, bicikliző társaságok és a helyi lakosok is szívesen ugranak be egy jó kávéért.
S hogy mi miért szeretjük?
Mert a hely minden részletéből igényesség, átgondoltság és hihetetlen lelkesedés sugárzik. Nem csoda. A kávézó tulajdonosainak nem ez az első működő helyük. Történt ugyanis, hogy négy évvel ezelőtt, 2012-ben Ausztráliában jártak és a kávézóktól nyüzsgő Melbourne-t bejárva belebotlottak az ottani, számukra teljesen szokatlan kávékultúrába. A helyi kávék ízvilága ugyanis merőben más volt, mint az itthoniaké. A nálunk közkedveltségnek örvendő, erőteljes pörkölésű kávék helyett az odakint kapható kávék enyhe pörkölésük miatt citrusos, gyümölcsös, néhol csokoládés ízvilággal rendelkeztek. Ebbe beleszeretve döntöttek végül úgy, hogy elsők között a budapesti közönség számára is elhozzák ezeket a különleges, úgynevezett speciality kávékat.

A My Little Melbourne és a My Little Brew Bar, közvetlenül egymás mellet, a nyüzsgő és állandóan mozgó Madách Imre téren nyílt meg négy évvel ezelőtt. Míg az egyikben kikérhetjük a megszokott capuccinonkat, esetleg espressonkat, addig a My Little Brew Bar-ban filter kávékat kóstolhatunk. Ezek a helyek voltak az első „emlékek” az ausztrál városból – a tulajdonosok a helyek elnevezésével, dizájnjával, a kávék fajtáival, minőségével és a kiszolgálás kedvességével is azt akarták elérni, hogy egy darabka Melbourne keljen életre Budapest szívében.
Sikerült nekik. És egy ideje már nem csak a belvárosban, hanem itt, a III. kerületben is átugorhatunk Ausztráliába – útlevél nélkül is.

Helyi kedvencünk: Az egy éjszakán át áztatott, lecsepegtetett, több kávéfajtából készülő Cold Brew, amely egy jégkockával az indián nyár egyik legjobb itala!

Szólj hozzá

Az email címed nem jelenik meg az oldalon. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. *

Current day month ye@r *