• LMA_7702
  • LMA_7743
  • LMA_7692
  • LMA_7769
  • LMA_7804

Szeptember 19-e óta látogatható a Királyi Pál utcában megnyitott rendhagyó várostörténeti kiállítás, a Mentés másként – Belváros-Lipótváros elvesztett és megtalált titkai.

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával és az ImagineBudapest szakmai munkájával megvalósuló kiállítás témafelvetésével, friss és egyedi kialakításával azok számára is érdekes látnivaló, akiket eddig nem foglalkoztatott a várostörténet.

A közterületeken elveszetett és megtalált személyes tárgyak – legtöbbször meghökkentő – történetei szolgálnak kiindulásként ahhoz, hogy a városban alaposabban szétnézzünk, és ne csak tárgyakat, hanem elfeledett történeteket, csodálatos apró részleteket, különleges helyeket találjunk meg.

Kiderül például, hogy néhány ötletes utcabútor megjelenése indította el a gördeszkapálya létrehozását az Erzsébet téren, vagy, hogy Széchenyi grófot a Duna-parton felhalmozódott szemétdomb mentette meg egyszer a vízbeeséstől. Károlyról, a belga óriásnyúlról és egy elvesztett faliszőnyegről is olvashatunk, de a kiállítás részét képezi jónéhány furcsa használati tárgy is, melyeket hostelekből, hotelekből kértek kölcsön a szervezők.

A kiállítás látogatói egy óra leforgása alatt közelebb kerülhetnek a belváros élő múltjához és jelenéhez, anélkül, hogy unalmas leírásokat, megsárgult fényképeket kellene végigböngészniük.

A tárlat külföldiek számára is elérhető.

Helyszín: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.

Nyitva tartás: H-P: 10-16, Szo: 10-14

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2014. december 15-éig!

Szólj hozzá

Az email címed nem jelenik meg az oldalon. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. *

Current day month ye@r *